Vilde Håvardsrud står i et grønt landskap og ser rett i kameraet
Fotocredit: Vilde Håvardsrud

Takk for nå, Vilde!

Vilde Håvardsrud, en av våre mest profilerte MDG-politikere på Kongsberg, forlater partiet og snart politikken.

24. januar, 2023

«Jeg har i hele 2022 vært usikker på politikken og dens innvirkning på meg. Jeg har mistet mye motivasjon og energi rundt det jeg har holdt på med» åpnet Vilde med når hun fortalte styret i Kongsberg MDG at hun ønsket å forlate politikken på Kongsberg og melde seg ut av MDG.

For Vilde er det spesielt to ting som har tappet energien og gjort at hun har mistet motivasjonen til å fortsette.

«Jeg er lei av det politiske treige og tungkjørte systemet, hvor kommunene i Norge får så mange oppgaver, men så lite midler, at alt handler om å spare». Vilde mener at noe av det viktigste for å skape en bærekraftig verden, er å skape gode lokalsamfunn. Finansieringen av kommunene slik den er i dag gjør ikke det mulig. Å tilpasse seg til å handle innenfor disse rammene har vært utfordrende for Vilde. «Nå er det slutt på å gå på bekostning av meg sjøl» erklærer hun.

Vilde forlater ikke kun lokalpolitikken, hun melder seg også ut av MDG. «Selv om det er mye bra i partiet og politikken, så er det for mye som skurrer for meg nå». Indre debattklima sentralt i partiet, alternativ helsepolitikk og fredspolitikk er områdene som gjør at Vilde ikke lenger ønsker å være medlem. «Jeg er fortsatt veldig glad i Kongsberg MDG og kommer i praksis til å stemme likt som dem i det aller meste når jeg nå de neste månedene vil sitte som uavhengig representant i kommunestyret».

«Jeg er fortsatt grønn og synes det er veldig viktig at MDG er en del av det politiske livet i Kongsberg og Norge, men nå har ikke jeg lenger nok energi til å gjøre en god nok jobb for partiet og Kongsberg» avslutter Vilde med når hun snart sier farvel til politikken for denne gang.

Vi er lei oss for å miste en flink og kunnskapsrik lokalpolitiker, men vet vi vil ha et godt samarbeid med henne i kommunestyret frem til høstens kommunevalg.

Takk for nå, Vilde!